a

agava design

My journey home

Als klein meisje begreep ik vrij weinig van de wereld om me heen. Waarom maken mensen ruzie? Waarom is er oorlog? Waarom leven mensen in armoede? Het liefst bleef ik zo ver mogelijk bij deze waarheid vandaan. Het deed me pijn. Ik voelde me onveilig en niet thuis. Niet thuis in mijn gedachten, mijn lichaam en de wereld om me heen. Ik voelde me alleen in deze voor mij onbekende wereld.

Het diepe weten dat ik hier ben met een reden hield me staande. Van kinds af aan heb ik gevochten om deze wereld tot mijn thuis te maken. Iedere dag vervolg ik deze reis naar mijn thuis, naar mezelf. Een reis waarin ik vaak voor even aan de hand van een ander heb mogen lopen. Ik werd herinnerd aan hoe mijn thuis er uit ziet, hoe het voelt en welke geur er hangt. Het is een reis van pijn en loslaten. Een reis van lichter voelen dan ooit. Van vallen en opstaan, elke keer sterker. Van rechtdoor en achteruit. Van samen maar ook veel alleen. Van donker en licht. Van buiten naar binnen en andersom. Een reis naar mijn waarheid, naar diep vertrouwen, naar zijn en rust. Een reis naar liefde, naar thuis. 

Het is prachtig, het is een groot avontuur. Het geeft voldoening. En bovenal, het geeft rust. Mijn ervaring heeft me geleerd dat hoe dichterbij thuis ik kom, hoe gelukkiger ik me voel.

Zonder liefde is er geen ruimte om terug te keren naar huis. Wat als ik je nu vertel dat ik je graag deze liefde zou willen geven. Zodat ook jij, deze reis kan beginnen of vervolgen. Ik gun jou liefde, ik gun jou je thuis.